Categorii
Sfaturi pentru gravide

Contracepția după sarcină: când să te protejezi din nou?

La cât timp după naștere poți rămâne însărcinată din nou? Când și cum să te gândești din nou la metode contraceptive? Îți răspundem la întrebări imediat.

Sarcina este o experiență care poate pune foarte multă presiune pe corpul și pe mintea ta. Este foarte posibil ca imediat după naștere viața sexuală să se reducă considerabil.

Pentru fiecare femeie însă, această experiența este diferită, iar ca viitoare mamă vrei să te informezi pentru a știi la ce să te aștepți!

Noi, Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere venim în ajutorul tău pentru a te susține și a te ajuta să te informezi în călătoria plină de provocări a sarcinii și maternității. Știm că părinții informați sunt părinți mai puternici, mai bine pregătiți pentru ce îi așteaptă și mai relaxați! Dacă vrei să afli mai multe despre contracepția după sarcină, citește articolul de mai jos!

Protejează sănătatea copilului tău și alege orice pachet din oferta noastră pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii februarie.

În primul rând, dacă ai născut recent, trebuie să știi că poți rămâne din nou însărcinată foarte repede! E cumva uimitor că organismul tău după ce a trecut prin multe schimbări în 9-10 luni, poate fi în general pregătit să o ia de la capăt aproape imediat. Pentru multe mame, ovulația începe din nou la doar câteva săptămâni după naștere. Este valabil și pentru femeile care din varii motive nu au dus sarcina la bun sfârșit.

Cu câteva excepții, majoritatea metodelor contraceptive pot fi folosite la câteva zile după naștere. E momentul să răspundem la câteva întrebări despre contracepția de după naștere.

            Funcționează alăptatul ca metodă contraceptivă?

Răspunsul la această întrebare este da, dar în anumite condiții. Alăptatul trebuie să fie frecvent și constant, potrivit Colegiului American al Ginecologilor și Obstetricienilor, asta înseamnă cel puțin o dată la patru ore în timpul zilei și o dată la șase ore în timpul nopții. Cât faci acest lucru, corpul tău nu va ovula și asta înseamnă că nici ciclul menstrual nu se va relua.

Alăptatul ca metodă contraceptivă e de fapt un mod natural al corpului de a-și da o pauză după sarcină și funcționează în jur de șase luni. Dar pentru că fiecare corp este diferit, e bine să verifici aceste informații cu medicul tău. Pentru a te asigura că nu ai parte de o sarcină-surpriză!

În același timp e interesant de notat faptul că această metodă funcționează doar dacă alăptezi exclusiv. Chiar dacă folosești o pompă pentru lapte, efectul nu este același, pentru că pompa nu trimite același semnal către creierul tău ca atunci când îți alăptezi copilul.

            Poți reveni imediat la pilula contraceptivă?

Iarăși, alăptatul este relevant aici. Există cercetători care explorează ideea că pilulele contraceptive care conțin estrogen (deci mare parte din opțiuni) ar putea să limiteze cantitatea de lapte pe care o produci.

Dacă nu alăptezi, atunci poți folosi pilule cu estrogen, dar recomandarea este să faci acest lucru la trei săptămâni după naștere, pentru că estrogenul crește riscul de tromboză a venelor, care este deja crescut în perioada de lăuzie. Medicul ar putea să-ți recomande o altă metodă contraceptivă dacă ai peste 35 de ani, fumezi, ai avut probleme cu cancerul la sân în trecut sau ai migrene cu aură. Este necesar să discuți cu medicul despre acest subiect.

            Steriletul este o opțiune bună?

Poți opta pentru un sterilet imediat după sarcină și este în mare parte a cazurilor foarte sigur.